події
інтерв'ю
no comment
лекції
дайджест
Приціл
телятина
про проект
контакти
архів
летючка
Підписка
Вибори та ЗМІ
RSS
MediaSapiens
блоги
Сергій Кейн
Нацвідбір Євробачення перетворився на батл - Сергій Кейн 17:04 28.02.2017
Сергій Кейн, головний редактор музичного видання Comma.com.ua
Алексей Мацука
Донецкий журналист: «Власть должна создать беженцам с Донбасса "зеленый коридор", который не ведет в сарай» 09:07 21.04.2015
Журналист, глава правления Донецкого института информации
Евгений Лауэр
Евгений Лауэр: "В военное время говорить о свободе слова преступно" 10:00 30.08.2014
Журналист
Сергій Солодкий
Дипломати, виявляється, матюкаються, або Як українські ЗМІ потрапили у пастку 09:10 17.02.2014
Журналіст-міжнародник
Олександр Михельсон
Писали, що його застрелили, а насправді його зарізали 09:00 29.04.2013
Оглядач "Цензор.net"
Усі блоги
 
Архів
18:40 25.07.2012
Алексей Тарасов сообщил ведущим "Телятины", чего никогда не допустит на страницах своего журнала. Скоро смотрите на "Телекритике" свежий выпуск "Телятины"!
10:00 21.07.2012
Одеський міжнародний кінофестиваль показав, хто є хто
13:00 10.07.2012
Ведучий ток-шоу "плаває" в українських реаліях та намагається компенсувати це російськими темами.
09:00 24.05.2017
«В политике взяли верх шоумены, и абсолютно логично, что они теперь ведут программы. Политики системные, серьезные – они не любимы обществом так же, как здоровое питание. Судя по результатам выборов, общество хочет вкусно дохнуть— от пончиков, фастфуда, буженины, чипсов и химического «сока». Все знают, что нужно питаться правильно, но хочется же совсем другого!» – говорит журналистка, главный редактор газеты «Зеркало недели» Юлия Мостовая.
11:56 21.03.2017
«Единственная главная причина наших бед – это то, что не работает экономика. Газеты, редакционные коллективы должны зависеть, боюсь этого слова, оно такое оскорбительное для всех нас – от подачек», - уверен Александр Швец, главный редактор газеты «Факты». Об этом он рассказал в первом интервью в рамках нового спецпроекта Detector Media - «Журналистика независимой Украины: первые 25 лет».
09:00 19.01.2017
«Події останніх днів показали, як близько в Україні співіснують паралельні реальності», - говорить авторка та ведуча «Громадського радіо» Ірина Славінська. В одній реальності є медіа, котре дбає про відповідальне висвітлення теми гендерної дискримінації, зокрема, боротьби з домашнім насильством. А зовсім поруч, у системі виконавчій і правоохоронній, існують такі кейси, як висловлена нещодавно теза спецпрокурором Назаром Холодницьким «я не дівка, щоб мене до чогось змушувати».
10:00 29.12.2016
«В 2017 году журналистика должна протянуть руку помощи, а не порождать фейки», - такую из основных задач для украинских корреспондентов ставит в новом году журналист проекта «Общественное ТВ Донбасса» Алексей Мацука.
10:02 27.12.2016
За даними соціологічного дослідження, довіра українських громадян до російських ЗМІ падає. Про це в ефірі "5 каналу" в програмі "Інформаційний день" заявила голова правління громадської організації "Детектор медіа" Наталія Лигачова.
18:09 30.09.2016
«Деякі країни завжди були прозорими. Позаяк інші, наприклад, із тоталітарним минулим, або з специфічними уявленнями про керування державою, не мають цих традицій відкритості. Державні органи, політиків лякає вже сам запит на інформацію. Навіть, якщо ми говоримо про такі прості речі, як зарплатні. Ми мусимо провести багато навчань для працівників публічного сектору, політиків, щоб навчити їх сприймати запити не як загрозу, а як нормальний компонент демократії», - переконаний Джоан Барата, міжнародний експерт із свободи слова. Про це він розповів під час Міжнародної конференції «RTI: Відзначення 250-ї річниці права на інформацію та подальше зміцнення всіх національних систем країн Східного партнерства». Більше про вплив тоталітарного минулого на доступ до публічної інформації, а також про те, чому часто простого ухвалення відповідного закону недостатньо для прозорості владних інституцій, - у бліц-опитуванні експертів зі свободи медіа.
12:39 26.09.2016
«Загальна практика все ж є такою: всі дані є відкритими і держава має приймати індивідуальні рішення щодо окремих частин інформації, які є засекреченими з певних причин. І держава має пояснювати причини закриття даних, в тому числі – у суді, якщо у цьому буде потреба», - розповідає про особливості доступу до даних у Швеції посол цієї держави в Україні Мартін Хаґстрьом. Про це пан посол розповів під час Міжнародної конференції «RTI: Відзначення 250-ї річниці права на інформацію та подальше зміцнення всіх національних систем країн Східного партнерства». Про випадки, у яких держава таки має право засекречувати інформацію та «Експрессен»-тест, котрий використовується при прийнятті рішення щодо відкриття даних – у інтерв’ю Мартіна Хаґстрьома «Відеотеці».
08:57 05.08.2016
«Коли коментатор коментує футбольний матч він – вболіває за свою команду. Проте, він не може замовчати забитого чи пропущеного голу. Він може критикувати власну команду і лаяти суперників, проте випускати основоположних фактів він не може», – такі стандарти спортивної журналістики Олександр Михельсон пропонує перейняти колегам, котрі висвітлюють бойові дії та внутрішньополітичні конфлікти на території України. Протистояння ліберальних та патріотичних журналістів та відповідальність журналістів в умовах гібридної війни – тема чергового блогу оглядача «Цензор.net».
13:45 06.04.2016
За чинного законодавства ні у ЦВК, ні у Нацради нема реальних важелів впливу на ЗМІ, які публікують замовні матеріали без відповідних позначок. В такій ситуації викорінити джинсу може лише саморегуляція медіагалузі, вважають член Центральної виборчої комісії Ігор Жиденко та аналітик ГО «Громадська мережа «ОПОРА» Олександр Клюжев.
16:28 24.03.2016
Недавно Всеукраинская рекламная коалиция представила декларацию креативных агентств «10 шагов к росту качества рынка», которая устанавливает правила для проведения тендеров и подходы к ценообразованию на их услуги. Один из подписантов – Александр Горлов, управляющий партнер CMS Group, в состав которой входит креативное агентство Tabasco, диджитал-агентство Prodigi, BTL-агентство Full Contact и другие. «Видеотека» спросила у него, почему такую декларацию агентства решили подписать именно сейчас, какой предусмотрен механизм взаимного контроля подписантов и над какими еще саморегуляционными инициативами стоит подумать рекламной отрасли.
10:50 25.02.2016
Деякі важливі теми, які стосуються жителів окупованих територій, не є популярними в ЗМІ, зокрема частка згадок про переселенців в новинах на центральних телеканалах становить лише 1%. Про це розповіла виконавча директорка ГО «Телекритика» 23 лютого під час круглого столу «Розвиток незалежного мовлення на Донбасі: результати та плани на майбутнє».
18:19 20.01.2016
В America House у Києві відбулося відкриття виставки світлин, зроблених фотографами-аматорами в рамках фототабору журналу National Geographic «В об'єктиві фотоапарату: життя в перехідному періоді очима молоді». Учасниками фототабору стали 20 молодих переселенців17-30 років. Вони разом з американськими та українськими кураторами протягом 6 днів улітку знімали людей зі Сходу України та Криму, які так само змушені були залишити свої домівки
10:02 15.07.2015
На очах всього суспільства влада намагається побороти контрабанду у Мукачевому та в Одесі, але методи цієї боротьби помітно відрізняються. Від того, наскільки успішним стане проведення реформ, залежить сьогодні доля країни, і справа журналістів - перешкодити намаганням влади зімітувати реальні перетворення, наголошує керівник ГО "Центр UA".
09:19 02.07.2015
В погоне за рейтингами наше телевидение потеряло интерес к личности, к открытию новых героев, которые бы наконец заместили собой живых призраков советского прошлого, считает главред журнала "Антиквар".
<<<
<
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
>
>>>
Всього записів: 2494   Всього сторінок: 147