події
інтерв'ю
no comment
лекції
дайджест
Приціл
телятина
про проект
контакти
архів
летючка
Підписка
Вибори та ЗМІ
RSS
MediaSapiens
блоги
Сергій Кейн
Нацвідбір Євробачення перетворився на батл - Сергій Кейн 17:04 28.02.2017
Сергій Кейн, головний редактор музичного видання Comma.com.ua
Алексей Мацука
Донецкий журналист: «Власть должна создать беженцам с Донбасса "зеленый коридор", который не ведет в сарай» 09:07 21.04.2015
Журналист, глава правления Донецкого института информации
Евгений Лауэр
Евгений Лауэр: "В военное время говорить о свободе слова преступно" 10:00 30.08.2014
Журналист
Сергій Солодкий
Дипломати, виявляється, матюкаються, або Як українські ЗМІ потрапили у пастку 09:10 17.02.2014
Журналіст-міжнародник
Олександр Михельсон
Писали, що його застрелили, а насправді його зарізали 09:00 29.04.2013
Оглядач "Цензор.net"
Усі блоги
 
Архів
11:00 05.05.2016
Журналист и ведущий программы "Донбасс Реалии" требует от главы так называемой "ДНР" Александра Захарченка открыть доступ к украинским СМИ. Об этом он заявил в интервью «Видеотеке» после возвращения из поездки в восточные регионы Украины.
09:00 02.05.2016
Дуже часто треш-сайти працюють для потреб конкретних політиків-«джинсовиків». На таких ресурсах з’являються невідомі депутати, які коментують всі можливі теми. Про те, як виявити треш-видання, – у фрагментах з лекції медіатренера Віталія Мороза.
10:00 29.04.2016
«Оскільки медіа не розглядається як бізнес, за якістю ніхто не женеться. Оскільки ніхто не відповідає за якість свого видання, в нього легко потрапляють різні маніпуляції, фейки, пропаганда. Тому що журналістам платять мало, низькі зарплати, у журналістів немає мотивації працювати добре. Таким чином – у нас на ринку палка з двох кінців», – вважає керівник новинного відділу «Новое время» (2014–2015 рр.) та медіатренер Тарас Ільків.
21:05 28.04.2016
Попередження каналу «Україна» – таке рішення після розгляду позапланової перевірки мовника ухвалила Нацрада з питань ТБ та радіомовлення за трансляцію серіалу «Не зарійкася». За відповідну санкцію одноголосно проголосували усі члени Нацради. Питання розглядалося на засіданні регулятора одним із перших у порядку денному, і його обговорення тривало більше 4 годин з кількома перервами. Про те, з якими аргументами прийшли сторони медіаконфлікту та у якій атмосфері регулятор ухвалював рішення – у репортажі «Відеотеки».
17:38 22.04.2016
«У зверненні НСЖУ були допущені навіть фактологічні помилки. Основною аргументацією було те, що керівництво затримує виплати по заробітній платі, не втілюється редакційна політика. При цьому все вішається на одну особу. Як на мене, не було донесено повної інформації. Наприклад, зарплата була затримана Держказначейством, а не Зурабом Аласанією особисто», - так Оксана Романюк прокоментувала вимогу пленуму Національної спілки журналістів України ініціювати звільнення гендиректора НТКУ Зураба Аласанії. Більше про маніпуляції у зверненні пленуму та про можливі причини його появи саме зараз – у відеокоментарі виконавчої директорки Інституту масової інформації.
09:00 22.04.2016
«Органи місцевої влади відмовляють редакціям у праві на реформування, вони не хочуть втрачати слухняні редакції. Вже є ціла низка випадків майже у кожній області, коли редакції судяться з органами місцевого самоврядування», - пояснює Валерій Горобець, редактор газети «Трудова слава». «ВідеоТека» поспілкувалась із редакторами комунальних видань та юристом НСЖУ і дізналась, з якими проблемами зіштовхуються комунальні ЗМІ, на якому етапі знаходиться реформа та які сподівання покладають на роздержавлення представники регіональних ЗМІ.
20:06 18.04.2016
18 квітня Експертна комісія Держкіно з питань розповсюдження і демонстрування фільмів більшістю голосів проголосувала проти скасування прокатного посвідчення в серіалу «Не зарікайся» виробництва продакшену Front Cinema на замовлення телеканалу «Україна»
09:00 16.04.2016
Компания «Директория кино» при поддержке Государственного агентства по вопросам кино приступила к завершающей стадии съемок мистического триллера «Путь мертвеца» Георгия Фомина с телеведущим Мыколой Вереснем в главной роли. «ВидеоТека» побывала на съемочной площадке и ужаснулась зомби-декорациям, умению Мыколы Вересня общаться с коллегами, а также узнала, как снимать качественное кино со скромным бюджетом
09:00 15.04.2016
«Це круто, коли у ЗМІ є можливість не обирати одного з п’яти найбільш розтиражованих на телеекранах політологів, а спробувати нове обличчя в ефірі», - переконана журналістка Ірина Славінська.
09:00 14.04.2016
«Два года назад мы были совершенно не информированы и похожи на детей. Во время первых встреч с российскими журналистами мы были не готовы к тому, что общаемся не с коллегами, а с пропагандистами. Это имело для нас серьезные последствия», - рассказывает журналист из Мариуполя Анна Мурлыкина. «Видеотека» поговорила с медийщицей о ее общении с российскими коллегами во время дискуссии «Пропаганда войны и ненависти и свобода массовой информации», организованной ОБСЕ в Вене, немногочисленных успехах борьбы с пропагандой и корпоративных СМИ, захвативших медиарынок Мариуполя.
13:45 06.04.2016
За чинного законодавства ні у ЦВК, ні у Нацради нема реальних важелів впливу на ЗМІ, які публікують замовні матеріали без відповідних позначок. В такій ситуації викорінити джинсу може лише саморегуляція медіагалузі, вважають член Центральної виборчої комісії Ігор Жиденко та аналітик ГО «Громадська мережа «ОПОРА» Олександр Клюжев.
14:15 05.04.2016
12 років тому Микола Томенко палко переконував журналістів у тому, що за умови перемоги на президентських виборах Віктора Ющенка (довіреною особою якого був Томенко ) суспільне мовлення буде створено вже за рік. Що заважає створенню суспільного мовника зараз – у новому блозі журналіста Анвара Деркача
22:06 01.04.2016
«Очень часто правозащитники приходят к прокурорам и говорят: "Вот вам, посмотрите на это (видео) – это же кошмар". В ответ они слышат: "Я не могу с этим работать, я не могу это использовать в суде, мне не видно, что на записи, судья не поверит, он не допустит это к рассмотрению"», - рассказывает Виктория Купер, представительница общественной правозащитной организации Witness. Как снять, сохранить и передать видеозапись, которая может стать кошмаром для обвиняемых в преступлениях против человечности во время суда – в мастер-классе, проведенном в рамках фестиваля документального кино Docudays UA.
15:44 25.03.2016
Після обвинувачувального вироку українській військовій льотчиці Надії Савченко до журналіста «Цензор.net» звернулися колеги з литовського радіо з питанням: що означає рішення російського суду? Вислухавши відповідь Михельсона, наполегливі радійники поцікавилися: «А все ж таки, що за цим стоїть?» Питання поставило оглядача «Цензор.net» у глухий кут. У новому блозі на «ВідеоТеці» Олександр Михельсон спробував розібратися у тому, що «стоїть» за фарсовим рішенням російського суду. Журналіст також згадав про долі тих українців, які знаходяться у російському полоні, але не отримують такої ж уваги з боку ЗМІ, як Надія Савченко.
16:28 24.03.2016
Недавно Всеукраинская рекламная коалиция представила декларацию креативных агентств «10 шагов к росту качества рынка», которая устанавливает правила для проведения тендеров и подходы к ценообразованию на их услуги. Один из подписантов – Александр Горлов, управляющий партнер CMS Group, в состав которой входит креативное агентство Tabasco, диджитал-агентство Prodigi, BTL-агентство Full Contact и другие. «Видеотека» спросила у него, почему такую декларацию агентства решили подписать именно сейчас, какой предусмотрен механизм взаимного контроля подписантов и над какими еще саморегуляционными инициативами стоит подумать рекламной отрасли.
16:53 22.03.2016
«Мы уже долгое время живем со старой законодательной базой. Наша отрасль регулируется законом Украины “О рекламе” в части ст. 16 “Наружная реклама”, подзаконным актом – Постановлением Кабинета Министров “Типовые правила размещения наружной рекламы”. Жизнь тем временем ушла далеко вперед, а картинка по городам стала очень непривлекательной: сплошное перенасыщение рекламой. Поэтому каждый город старается разработать собственные правила размещения наружной рекламы, чтобы уменьшить ее давление, немного очиститься», – говорит генеральный директор группы компаний «РТМ Украина» Олег Невельчук.
20:13 18.03.2016
18 марта состоялась презентация книги «Четвертая республика» Бориса Ложкина, главы Администрации президента и Владимира Федорина и его соавтора Владимира Федорина, журналиста и со-основателя Центра свободной экономики им. Кахи Бендукидзе. “Видеотека” побывала на камерной пресс-конференции в небольшом зале отеля «Интерконтиненталь», услышала рассказ о книге из уст авторов и узнала, какой вопрос журналистов глава АП оставил без ответа.
<<<
<
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
>
>>>
Всього записів: 2494   Всього сторінок: 147