події
інтерв'ю
no comment
лекції
дайджест
Приціл
телятина
про проект
контакти
архів
летючка
Підписка
Вибори та ЗМІ
RSS
MediaSapiens
блоги
Сергій Кейн
Нацвідбір Євробачення перетворився на батл - Сергій Кейн 17:04 28.02.2017
Сергій Кейн, головний редактор музичного видання Comma.com.ua
Алексей Мацука
Донецкий журналист: «Власть должна создать беженцам с Донбасса "зеленый коридор", который не ведет в сарай» 09:07 21.04.2015
Журналист, глава правления Донецкого института информации
Евгений Лауэр
Евгений Лауэр: "В военное время говорить о свободе слова преступно" 10:00 30.08.2014
Журналист
Сергій Солодкий
Дипломати, виявляється, матюкаються, або Як українські ЗМІ потрапили у пастку 09:10 17.02.2014
Журналіст-міжнародник
Олександр Михельсон
Писали, що його застрелили, а насправді його зарізали 09:00 29.04.2013
Оглядач "Цензор.net"
Усі блоги
 
Ви тут: Головна >> події >> Юрій Андрухович: "Я дуже багато говорю речей, які, насправді, нічого не варті"
Юрій Андрухович: "Я дуже багато говорю речей, які, насправді, нічого не варті"
ВідеоТеКа 2012-10-19 08:30:00
Відомі письменники впевнені, що іноді краще писати, ніж говорити
Чи буде кінець світу в літературі? Чи зловживає Тарас ...
Популярність матеріалу:
Голосів: 0
x0
Коментарі: Додати коментар:
Коментарі: Додати коментар:
Статус:
Код з картинки:
Ім'я:
Коментар:
Марко Москалюк
10:07 19.10.2012
Письменник не зобов'язаний нікому нічого? А продавець? Лікар? Учитель? Президент? Депутат? Усі ми люди і це наша суть. Ми справді не зобов'язані нікому нічого, та зате думаємо, що всі зобов'язані в тій чи іншій мірі нам - це ознака часу, розкутого й аморального. Та він народить інший час, з певними вимогами до людини, людству набридне така тілесна вільність. Людство шукатиме цінності, котрі б утверджували іншу свободу - рівності у правах та обов'язку, самореалізації таланту та здібностей. Брутальність та беззаконня народить бажання будувати суспільство суворого дотримання законів і моральних правил. Нехай це мрія, та мрійливість - складова людської психіки, і необхідно дбати про її здоров'я.
Марко Москалюк
09:48 19.10.2012
Чи зникне література? Будуть злети і падіння інтересу людства до мистецтва, поки воно існуватиме, проте вимоги до мистецтва слова зазнаватимуть змін. Людині завжди найцікавіші знання про людину - іншу та саму себе. Чи багато ми про це знаємо з літератури сьогодні? Мало, тому є горизонти. Мало пошуків форми й змісту. Андрухович мені був цікавий у 8о-тих роках - політ думки, оригінальні образи в метафористиці і без матів. Думаю, в нього є потенціал, та треба стати молодим - не в прямому значенні, звичайно, бо справа не у фізіології, а в психологічному сенсі, треба ні на кого не звертати увагу, а бути самим собою. А це важко.Важко бути чесним і розкутим без гнилих слів, що, наче фіговий листок, прикриває духовну оголеність. А чого тільки немає в нашій душі! тому й сниться те, про що можеш лише думати.
Марко Москалюк
09:32 19.10.2012
Через літературу йде обмін духовною інформацією та утвердження моральних принципів. тому Слово має надто важливу роль, аби письменник використовував його як засіб звільнити себе від комплексів чи "підіграти" читацькій публіці. Я гидуюсь нецензурщини як ганебного полону, що пропонує гвалтування й розтління в усіх відношеннях: немає слів - скажи матом! Немає виправдань, бо коли вбивають, то теж шукають мотив. Мудрість треба плекати, а дурне само собою вискакує з людини як непотріб.