події
інтерв'ю
no comment
лекції
дайджест
Приціл
телятина
про проект
контакти
архів
летючка
Підписка
Вибори та ЗМІ
RSS
MediaSapiens
блоги
Сергій Кейн
Нацвідбір Євробачення перетворився на батл - Сергій Кейн 17:04 28.02.2017
Сергій Кейн, головний редактор музичного видання Comma.com.ua
Алексей Мацука
Донецкий журналист: «Власть должна создать беженцам с Донбасса "зеленый коридор", который не ведет в сарай» 09:07 21.04.2015
Журналист, глава правления Донецкого института информации
Евгений Лауэр
Евгений Лауэр: "В военное время говорить о свободе слова преступно" 10:00 30.08.2014
Журналист
Сергій Солодкий
Дипломати, виявляється, матюкаються, або Як українські ЗМІ потрапили у пастку 09:10 17.02.2014
Журналіст-міжнародник
Олександр Михельсон
Писали, що його застрелили, а насправді його зарізали 09:00 29.04.2013
Оглядач "Цензор.net"
Усі блоги
 
Ви тут: Головна >> інтерв'ю >> "В Україні немає таких республік, як ДНР та ЛНР"
"В Україні немає таких республік, як ДНР та ЛНР"
Сергій Ливадний 2014-07-24 09:00:00
ЛНР, ДНР - телеглядачі з дня у день чують у телеефірі ці абревіатури, звикаючи до думки, що такі республіки існують на сході України. Насправді ЗМІ у такий спосіб легалізують те, чого в дійсності немає, наголошують шеф-редактор новин НТКУ Світлана Коляда та директор із розвитку "Інтерньюз-Україна" Євген Радченко. Українська журналістська спільнота має виробити словник термінів, за допомогою яких можна буде коректно і точно описувати те, що відбувається на Донбасі, переконані експерти.
"Терміни "ЛНР", "ДНР" можуть використовуватись ...
Популярність матеріалу:
Голосів: 1
x1
Схожі матеріали
21.07.2014Як російські пропагандисти використовують нацистські прийоми маніпулювання громадською думкою
12.07.2014Алексей Гончаренко об Анне Безлюдной: "Она – временщичка. Пришла, срубила и ушла"
11.07.2014Журналіст-фрілансер Сергій Лефтер: "За свою роботу я просидів 17 днів у підвалі"
10.07.2014Алексей Гончаренко о производстве в Украине телесериалов: "Львиную долю за нас платили русские"
04.07.2014Сергій Солодкий: "Значна відповідальність за формування образу українця-фашиста лежить на українських журналістах"
02.07.2014Тарас Ратушний: "На Донбасі конкурують дві віртуальні реальності, створені українськими та російськими ЗМІ"
25.06.2014Лаврентий Малазония: "Русский Шувалов сделал намного больше для Майдана, чем смог бы сделать русский Климкин"
25.06.2014Игорь Шувалов: "Российские федеральные телеканалы мобилизуют смерть"
25.06.2014Игорь Шувалов о войне на Донбассе: "Если не за деньги, то за что они воюют?"
25.06.2014Игорь Шувалов и Лаврентий Малазония: "Своих журналистов мы уберегли"
Коментарі: Додати коментар:
Коментарі: Додати коментар:
Статус:
Код з картинки:
Ім'я:
Коментар:
Олексій Мазур, Дніпропетровськ
10:25 24.07.2014
До речі, про терміни, визначення і відповідальність журналістів за сказане в ефірі. У суботу в «Ефірі без правил» ведучий радіо «Вєсті» Дмитро Тєрєшков піддав сумніву те, що малайзійський «Боїнг» був збитий російськими терористами. Мовляв, якщо це достеменно не доведено, не встановлено слідством, то чи можна говорити про подію, як про доконаний факт?


Тобто все, що передувало катастрофі, зокрема збиття терористами українських гвинтокрилів і літаків, вся хроніка й логіка подій, а також ґрунтовна доказова база, яка з’явилася після падіння авіалайнеру й однозначно вказує на винуватців трагедії, Тєрєшковим була відкинута й проігнорована. Це для нього – ніщо.


Згодом він навіть припустив можливість фальсифікації Україною «чорних скриньок». Якщо українці непокояться вірогідною фальсифікацією матеріалів цих технічних приладів росіянами, то чому б не припустити зворотнє? - задався питанням Тєрєшков.


Наступного ж дня він повідав, що на відео у блозі Анатолія Шарія не помітив жодного перешкоджання з боку ДНРівців роботам на місці падіння літака. То ж і тут, за логікою радійця, претензії до гіркіна і компанії - безпідставні.


Отже зі всіх відео й численних повідомлень, а також заяв (в тому числі міжнародних експертів) про те, що відбувається на місці катастрофи і які перешкоди чинять бойовики з калашами, Тєрєшков «чомусь» зреагував лише на одне єдине відео - з блогу Шарія. І це стало для нього беззаперечним доказом. Чи не дивно?


Поділився Тєрєшков і своїми міркуваннями, чи можна взагалі називати ДНР і ЛНР терористичними організаціями, якщо з цього приводу ще немає офіційних висновків міжнародних інстанцій? Мовляв, такими їх вважає лише Генеральна прокуратура України, але ж у світі їх ще не визнали терористичними. То чи мають українці право так їх кваліфікувати?


Виходить, позиція України для українського ведучого – не авторитет. Ну і кількість жертв та руйнацій через діяльність ДНР і ЛНР – ні до яких висновків не спонукає. Мабуть, для Тєрєшкова скоєних кривавих безчинств ще замало?


Причому все це прозвучало з вуст Тєрєшкова не в бесіді зі, скажімо, запрошеним до студії експертом, від якого можна було б почути фаховий коментар, а було сказано, так би мовити, між іншим, під час обміну репліками з напарницею по ефіру Василісою Фроловою. Тобто висловлене Тєрєшковим не могло отримати компетентні заперечення чи зауваження.

Якщо це не свідома диверсія проти України та її збройних сил, то наскільки ведучий є компетентним і гідним ефіру радіостанції з численною аудиторією? Бо складається враження, що Тєрєшков живе в інформаційній печері, в якій дивиться лише LIFE NEWS, а з усіх блогів читає тільки Шарія.